diumenge, 16 d’octubre del 2011

La taca volcànica bombolleja en aigües d’El Hierro i continua sorgint magma.


La taca volcànica sorgida a El Hierro bombolleja en aigües del sud de l’illa i continua expulsant material magmàtic a la superfície a una distància aproximada de 150 metres de profunditat i poc més de 2 quilòmetres de la costa de La Restinga, en el municipi d’El Pinar.

El satèl•lit Aqua de la NASA mostra que la taca ja es tant gran com l’illa, 268 quilòmetres quadrats. El volcà, que ha viscut en les últimes hores una nova erupció submarina, continua expulsant fragments de magma fumejant, a 150 metres baix el mar y d’un metre de diàmetre.

Segons el vocanòleg David Calvo, encara que siga molt incòmode per als veïns evaquats, la geologia funciona a altra escala i el volcà es pendrà el seu temps. Ademés, s’ha mostrat convençut de que “la prevenció que s’està duent a terme es completament eficaç”.

Per altra part, els científics de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) i del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han confirmat que el procés eruptiu de l’illa d’El Hierro és de tipus surtseyana i que l’erupció està composta per quatre fases. No obstant, han precisat que la culminació de les mateixes dependrà de la quantitat de magma a expulsar per part del volcà.

Noticia original 

Noticies relacionades
-El volcà d’El Hierro pot originar una illa 
-Els veïns de La Restinga podràn tornar a casa en 24h 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada