dilluns, 24 d’octubre del 2011

Els homes prefereixen no parlar d’“això”

A la majoria dels homes espanyols els segueix costant tractar amb el metge els problemes relacionats amb la disfunció sexual. Però aquesta vergonya ha disminuït notablement: abans es decidien a parlar amb el metge als sis anys i ara ho fan al cap de sols un any i sis mesos. Fins que arriba aquest moment argumenten la seua no assistència al metge amb excuses com problemes d’autoestima i de parella, quan normalment la disfunció erèctil es pot solucionar amb una simple pastilla.
A vegades els professionals també s’equivoquen en este tema, com per exemple en el cas d’un home (anomenem-lo A.C.) que va anar al metge per consultar el seu problema d’erecció, i aquest li va respondre: “I vosté ¿què vol si té 70 anys?” Realment, com bé diu el doctor Ignacio Martínez Salamanca: “La disfunció erèctil és una infermetat a qualsevol edat”. Fins que A.C. va tractar el problema, van pasar quatre llargs anys de silencis i excuses, o com les anomena el doctor Salamanca: “Autoexplicacions: totes valen, però ninguna és certa”.
El Viagra és avui en dia una marca tan famosa i coneguda com Coca-Cola. En canvi: “Diguem que el tabú global està superat, es parla de les disfuncions sexuals dels demés, altra cosa es quan el problema el tinc jo” explica Salamanca.
La doctora Ana Puigvert ha observat que en els últims anys el temps en consultar ha baixat de sis anys a any i mig. Però en aquesta situació de res valen les excuses, si la cosa no millora, deixen de tenir relacions, i el sexe és com un múscul que si no s’utilitza s’atrofia.
La dificultat d’erecció és un símptoma sentinella, és a dir, que avisa d’altres possibles infermetats encara no diagnosticades, en aquest cas, un aconteciment coronari o una infermetat vascular. Per això mateix, els propis metges deurien de perdre la vergonya de preguntar: “Té vosté problemes d’erecció?”, “és una dada fonamental” asegura Salamanca.
Que la disfunció erèctil siga el problema sexual masculí més consultat es deu a que no es pot ocultar, ja que la persona que comparteix amb nosaltres el llit, ho veu. En canvi, tot i ser el més consultat, alguns estudis demostren que no és el més freqüent.

Notícia original

Noticies relacionades:
-Excuses comunament utilitzades en disfunció erèctil
-La ejaculació precoç té solució

Vídeo:

1 comentari:

  1. Aquest post no esta gens mal, sincerament un tema sobre el que molts no s'hagueren atrevit a redactar. En principi em sembla una mica extens, pero el contingut es molt interesant. No puc resaltar ningun defecte perque no en te (al meu pareixer) aixi que per a mi un MOLT BE.

    ResponElimina