dissabte, 22 d’octubre del 2011

Un estudi rebutja que l'ús de mòbils augmenti el risc de càncer


Un estudi de l'Institut de Càncer i Epidemiologia danés conclou que no hi ha relació entre l'ús de telèfons mòbils i un major risc de càncer cerebral. Aquest risc és motiu de debat des de fa 20 anys. La importància del treball ho evidencien les xifres. S'ha realitzat un seguiment de més de 350.000 persones durant 18 anys. La investigació ha estat publicada pel British Medical Journal i recollida per la BBC.

L'Organització Mundial de la Salut no s'ha pronunciat històricament sobre el tema i sense establir relacions entre la malaltia i l'ús de mòbils tampoc les ha descartat definitivament.



L'estudi no va trobar entre els usuaris de mòbils una proporció major de càncers cerebrals o al sistema nerviós central que entre aquells que no els empraven o eren usuaris recents. D'entre els 358.403 propietaris de mòbils als quals es va fer el seguiment, es van detectar unes xifres similars a la mitjana que es dóna entre persones sense mòbil. Tampoc es va detectar una incidència significativa de la malaltia entre aquells que havien tingut un ús més prolongat del mòbil, més de 13 anys. L'estudi es va centrar en no subscriptors d'un servei de mòbils i en els qui sí que ho eren des d'abans de 1995.
Els propis investigadors subratllen que no s'ha inclòs en l'estudi a persones que utilitzen un mòbil d'empresa l'ús pot ser més intensiu i pot haver provocat algun error de classificació en la mesura que l'estudi es centrava en subscriptors d'un servei mòbil i les persones amb telèfon d'empresa poden ser usuàries sense tenir una subscripció pròpia. Els autors animen a continuar aquest tipus d'estudis.




-Notícia original.

-Notícies relacionades:

El ús del mòbil i el cáncer no tenen relació.
Telèfons celulars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada