dijous, 20 d’octubre del 2011

Osteoporosi després de la menopausa

El 49,8 per cent de les dones espanyoles postmenopàusiques amb osteoporosis presenta almenys un factor de risc de patir fractura òssia, segons l'Estudi Ginerisk, que ha analitzat la salut integral de 4.157 dones espanyoles.

Entre els principals factors que poden portar a este problema, assenyala als antecedents familiars amb osteoporosi i/o fractura de maluc, el tabaquisme, haver patit fractures anteriorment, patir artritis reumatoide i la primor.

Les conclusions de la investigació, assenyalen igualment a la importància del tractament farmacològic en osteoporosi postmenopàusica. El 83 per cent de les pacients d'Andalusia rep medicació, sent els bifosfonats i els Moduladors Selectius dels Receptors Estrogénicos (SERMs) les dos alternatives més consolidades en este sentit.
Concretament, els bifosfonats són administrats al 48,6 per cent de les pacients medicades i el 41,8 per cent presa SERMs per al tractament de la malaltia.

Estes dones també poden patir altres riscos, com el risc de patir càncer de mama, patologia endometrial o malalties cardiovasculars. En el 83,4 per cent de les dones espanyoles s'ha detectat almenys un factor de risc de patir malalties cardiovasculars. En un altre 14,5 per cent hi ha un alt risc de patir càncer de mama en els pròxims cinc anys; i el 9,2 per cent patix un alt risc de patir patologia endometrial


Noticia original


Noticies relacionades


o Relació entre la osteoporosis i la menopausia 

o Prevencions i estratègies terapèutiques



Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada