dilluns, 24 d’octubre del 2011

Un Asteroide “Troiano” Al Nostre Planeta

Es coneixen amb el nom “d’asteroides troians” i comparteixen l’òrbita amb alguns planetes.

Fins avui en dia, els científics sols els havien trobat a Mart, Júpiter i Neptú, però s’ha descobert què la terra comparteix òrbita amb un asteroide com aquest. El seu diàmetre és d’uns 300 metres aproximadament, i es coneix amb el nom de '2010 TK7'.

Aquest descobriment s’ha fet gràcies al satèl•lit WISE, què ha descobert molts cossos propers a la terra des de què va ser llançat l’any 2009 per la NASA. Després de què els científics analitzaren els cossos detectats pel satèl•lit van observar aquest asteroide, i el van investigar. A la fi, van arribar a la conclusió de què era un asteroide troiano, què des de feia 10.000 anys havia fet la mateixa trajectòria que la Terra al voltant del Sol.

El comportament d’aquest asteroide és impossible de conèixer amb certesa. No sabem si continuarà amb la mateixa trajectòria que la Terra o canviarà. El què si què es sap és que si algun d’aquest asteroides procedents de Júpiter, Mart i Neptú canviara la seva trajectòria podria xocar contra la Terra, però aquest fet en cas de produir-se tardaria milions d’anys.





Notícies Relacionades:



Video:


1 comentari:

  1. Hem pareix una noticia interesant ja que no la havia sentida anunciar per la televisió. Pense que te una importancià molt gran que un asteroide`troiano´i la Terra compartixquen òrbita ,ja que els científics deien que sols els trobavem a Mart ,Júpiter i Neptú.
    Ens deuriem de preocupar un poc que segons es nomena, si algun asteroide canviara de
    trajectoria podria xocar contra la Terra .
    He comentat aquesta noticia per que pense que es un fet important el que compartím òrbita amb un asteroide que s'ha detectat ara desde que es va enviar un satèl.lit l'any 2009 .

    ResponElimina