diumenge, 30 d’octubre del 2011

SOBREPÉS I ASMA: ELS XIQUETS GROSSETS PATEIXEN EL DOBLE DE RISC



Estudis científics han comprovat que els xiquets amb sobrepés tenen el doble de possibilitats de patir asma front aquells que no tenen aquest problema.
Una de le actuals investigacions que estan duguent-se a terme és la sobreproducció de citosina (sustància amb efectes inflamatoris) que, degut a una varietat d’estímuls, podria produir asma. Per a combatre aquesta malaltia, és important una bona nutrició, com es la dieta mediterrànea , la qual ens protegeix de l’asma.
Al problema de l’asma s’uneix l’alèrgia. Aquesta última, desencadena atacs asmàtics, com és el cas de que el xiquet estiga sotmés a una gran quantitat de alèrgens: la presencia de gats, llocs amb molta pols o herba. També la provocació de inflamació crònica de les vies respiratòries en xiquets sotmesos a agents alèrgens
El deport és molt beneficiós per al sistema cardiopulmonar, i la millora de la capacitat pulmonar és de molta ajuda en casos d’atacs asmátics.
Gràcies a la detecció de la influència d’aquests desencadenants de l’asma, els esforços clínics estan ara enfocats en personalitzar les terapies, ja que cada persona necessita un tarctament específic.

Noticies relacionades:




Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada