diumenge, 30 d’octubre del 2011

El planeta Eris té el mateix tamany que Plutó



El tamany de Eris no hi estava clar qui era fins ara. Es deia que era superior al de Plutó fins a un 25% major.


La Unión Astronómica Internacional (UAI) van tenir en compte la capacitat de descubrir molts més cosso similars, per apoder realitzar la nova llista o recalificació dels planetes.

Uns científics tene les mides precisses del tamamy de Eris i donen la conclusió de que el seu tamany es aproximadament igual al de Plutó , peró a diferencia d'aquest, brilla molt més i la seva distancia respecte a l'estrel.la (Sol) es 3 vegades major a la distancia de la qual es troba Plutó d'aquest, exactament a 14.500 milions de quilòmetres.


Aquestes observacions es realitzaren quan el planeta Eris es creuà en la línea de visió desde la Terra. La ocultació d’una estrel.la ,per un cos xicotet com es Eris al creuarse per davant d’ un astre, es el millor moment i forma per a que els científics puguentraure les mider perfectes i certes de la forma i el tamany de un cos distant del Sistema Solar.

Aquestes observacion ,es pugueren dur a terme gracies als telescópis situats a Chile, segons ens expliquen els experts del Observatorio Europeo Austral (ESO

En aquesta investigaciótambe han intervingut científics espanyols del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), el Instituto de Astrofísica de Andalucía (IAA) i en el Centro de Astrobiología (centr mixte del CSIC y el Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial, INTA).


Noticia original:


Noticies Relacionades:
1. Eris i Plutó son iguals:


2. Plutó ja no es planeta:



Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada