dissabte, 29 d’octubre del 2011

La vacuna Espanyola contra el sida



La primera candidata a vacuna preventiva contra el VIH (MVA-B) dessarrollada al nostre país, ha passat amb èxit la primera fase. Els resultats de aquesta primera fase, que es va dur a terme en el hospitals Gregorio Marañon i Clínic, de Madrid i Barcelona han demostrat que es tracta de una immunització segura i que no causa efectes adversos.

El creador d’aquesta vacuna es Mariano Esteban
(director del laboratori de poxvirus i vacunes del centre nacional de Biotecnologia) ha explicat la vacuna a més de demostrar la seua seguretat, va generar resposta immunològica al VIH en el 90% dels 30 voluntaris sans que la provaren. A més el 85% d’ells la mantenien un any desprès.
La vacuna va començar a gastar- se fa 10 anys, però abans de provar-se en humans es va provar primerament en rates, i després en simis.
El seu creador a recalcat que es tracta de un assaig en fase I, objectiu del qual és únicament demostrar la seua seguretat, fet que s’ha demostrat.
Altres investigadors han insistit en que hi ha que tindre cautela a l’hora de interpretar els resultats, però també han elogiat la magnitud de la eficàcia, que s’assembla a la dels millors prototips de vacuna contra el VIH.
Fins a aquestes dades sols una vacuna ha demostrat reduir e risc de infecció de VIH, vacuna que es provà a Tailàndia i9 reduïa el risc de infecció en un 31%. Donc de moment la vacuna espanyola genera una immunitat molt major, i a més perdura en el temps.
Ara el important es aconseguir pressupost per a passar a la fase II de la investigació. En aquesta es provarà la vacuna com a vacuna terapèutica, es seleccionaran 30 pacients seropositius i se’ls administrarà tres dosis seguint el ordre cronològic de la primera fase. Dos mesos desprès el pacient deixarà de prendre’s les seues medicines antirretrovirals per a comprovar si la vacuna produeix efecte.

Noticia original

Noticia relacionada:
- VIH 
- Retalls en els programes de prevenció contra el VIH 

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada