dilluns, 31 d’octubre del 2011

Un terratrèmol sacudeix l’est de Turquía.



Les autoritats turques temen que centenars de persones hagin mort en el terratrèmol de 7'3 de magnitud que va sacsejar l'est de Turquia.
El recompte de víctimes mortals és de 70 persones però les autoritats turques asseguren que sota la runa havien moltes més.
Segons el govern de Ankara, el tremolor va fer que es desplomaren desenes d'edificis en les ciutats de Van i Erciş, les més properes a l'epicentre.
També es van veure afectades, encara que en menor mesura, les províncies de Bitlis, Batman, Diyarbakir, Mun i Hakkari.
En Van, es van destruir una dotzena d'edificis, l'aigua i l'electricitat no funcionen i les línies telefòniques estan saturats.

''Hi ha molts morts. Hi ha molta destrucció.'' Va dir l'alcalde de la ciutat de Erciş.

La zona afectada pel tremolor està ragada de petits pobles de difícil accés i cases de tova o fusta on els moviments tel • lúrics solen causar molts danys. Turquía descansa entre dues plaques tectòniques, per tant els tremolors són molt habituals.

Noticia Original

Noticies relacionasdes:




Video:

1 comentari:

  1. Ara estan passant moltíssims desastres geològics. Només se que s'estem carregant el planeta.
    He trobat una imatge(http://www.google.es/imgres?q=terremoto+turquia&um=1&hl=es&sa=N&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=WUkJ9g0a0u-OSM:&imgrefurl=http://www.nicanoticias.com/2011/10/24/un-terremoto-de-72-gr) i un video(http://www.youtube.com/watch?v=iQTrob_ZjLs) bastant interessants.

    ResponElimina