dimecres, 19 d’octubre del 2011

SEQÜÈNCIEN EL GENOMA D’UNA DONA QUE VA VIURE 115 ANYS.



Després de la mort de l’Holandesa Hendrikje van Andel-Schipper als seus 115 anys -sent la més vella del planeta- va donar el seu cos a la ciència.

Els científics, després d’estudiar el seu ADN, acaben de descobrir que els seus gens presenten algunes mutacions que podrien haver-la protegit contra la demència i altres problemes associats a la edat.

La dona va nàixer prematurament, fins i tot es va dubtar de la supervivència, però, contràriament, es va mantenir sana durant 115 anys, fins que va morir l’any 2004.

Estudis han confirmat, gràcies a un test d’aptituds que als seus 113 anys mostraven que les seues capacitats es conservaven en bon estat, equivalents als d’una dona d’entre 60 i 75 anys.

A més a més, segons la BBC, no van trobar a l’autòpsia cap signe del seu envelliment arterial acord a l’avançada edat. Ella atribuía la seua bona salut al fet de menjar “arenques” cada dia.

El genoma de Hendrikje ha sigut seqüenciat per un equip del Centre Mèdic de la Universitat de Amsterdam VU (Països Baixos) i els resultats s’acaben de presentar al congrés anual de la Societat Americana de Genètica Humana en Montreal (Canadà).

Notícies relacionades:


Vídeos relacionats:


La noticia va aparèixer a un canal anglès CNN i ací trobem el video, en angles:


2 comentaris:

  1. Hem pareix molt sorprenent que una persona puga viure tants anys.

    ResponElimina
  2. Hem pareix de lo més interessant aquesta noticia, d'esconeixia la capacitat de poder viure les persones tants anys.

    ResponElimina