dissabte, 22 d’octubre del 2011

Premi Nobel de Medicina 2011

Els científics Bruce A. Beutler, Jules A. Hoffmann i Ralph M. Steinman  guanyen el prestigiós premi suec de Medicina 2011 segons l’assemblea Nobel a Estocolm. Premiats per les seves contribucions al camp mèdic de la immunologia, ja que han descobert els principis fonamentals de l’activació del sistema immunològic. 
Enguany es fa un esperat reconeixement als tres creadors de la immunitat innata i adaptativa. Unes importants investigacions sobre la resposta  immunològica de les persones i dels animals en front dels bacteris i altres microorganismes. L’objectiu d’aquestes investigacions es que s’han obert unes noves vies per a la prevenció i la teràpia contra infeccions, càncers i malalties inflamatòries.       

Beutler, científic nord-americà que a part de treballar en varies universitats, és professor de genètica i d’immunologia en l’institut d’investigació Scripps des de fa 11 anys. 
Hoffman, prestigiós científic luxemburguès que va dirigir un laboratori d’investigacions en Estrasburg i també dirigí l’institut de Biologia Molecular Cel·lular a la mateixa ciutat. Fa tres anys era president de l’Acadèmia Nacional francesa de les Ciències. 
Steinman nascut al Canada, treballa com a professor d’immunologia en una universitat de Nova York, i també és el director del centre immunològic d’aquesta universitat.

Beutler i Hoffman compartiran la meitat del premi per els seus descobriments relacionats en l’activació de la immunitat innata, ja que descobriren les proteïnes receptores que poden reconèixer els microorganismes, donant resposta immu-nològica del cos. 
Steinman obtindrà l’altra meitat del premi pels seus resultats sobre la cèl·lula dendrítica en el sistema immunològic i la capacitat d’aquesta cèl·lula d’activar i regular la immunitat adaptativa, donant la última resposta immunològica de la fase que consistirà en eliminar els microorganismes del cos. 


Noticies relacionades: 

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada