dissabte, 15 d’octubre del 2011

ELS HURACANS

Molts científics han propossat mesures per a parar els huracans.
Tots els anys els huracans es produeixen en poblacions properes a les costes del Atlàntic i del Pacífic, provocant divereses morts i una pèrdua mil·lionaria.
A l'agost l'huracà Irene va afectar a Haití, les Bahames,la costa del EU i Puerto Rico; aquest no hi va fer grans destrosses gràcies al Centre Nacional de Huracans i al pronòstic de radars i a la seua tecnologia.
Els huracans són fenómens meteorològics poderossos i que es formen a partir del recalentament de l'atmòsfera sobre la superfície oceànica, amb vents de més de 120km/h.
Els satèl·lits segueixen en temps real l'evolució dels fenòmens atmosfèrics. Com el Katrina al 2005 que deixà un total de 2500 morts i diverses pèrdues econòmiques.

Bill Gates, propietari de microsoft, inventà un sistema per poder detindre els huracans; que provoca que la massa de l'aigua s'enfrente sobre la qual evoluciona l'huraca.
Aquest sistema, necessita molts vaixells capaços tragar l'aigua gelada del fons i dur-la cap a dalt, per mitjà de tuberies. I quan aquest es gelarà ja no hitindria energia i pararia.
Aquest metode funciona, però es molt car. L'inventor pensà que podria ser financiat per les zones afectades i pel govern.


L'empresa Dyn-O-Mat, de Florida, treballa amb un producte biodegradable "Dyn-O-Gel". Els investigadors creuen que este producte rebaixaria la temperatura dels núvols.
Fan falta 400 avions que descargarien tonellades del producte. El cost económic pujaria.

Investigadors de la Universidad de Ohio, han inventat un sistema nomenat “Supresió de huracans per sons supersónics”.


Noticia original

Noticies relacionades
L'huracà Irene arriba a New York
Huracans

  Video



2 comentaris:

  1. Totes aquestes solucions podrien ser valides, però no sabriem d'on traure el diners, i és una cosa molt important per a portar-ho endavant. Deuriem esperar a poder inventar alguna solució més econòmica, encara que si esperem molt els huracans continuaran costant vides, i la vida no té preu.

    ResponElimina
  2. Estic d'acort amb Andrea, ja que jo crec que tindriem que utilitzar eixos diners en fer infrastructures millors per als paisos més pobre on puguen afectar els huracans, com per exemple Haití. Així també millorariem les condicions de vida de totes eixes persones

    ResponElimina