dijous, 20 d’octubre del 2011

El paràsit que infecta un terç de la humanitat

Un terç de la població està infectada per un paràsit anomenat Toxoplasma gondii, però molts dels infectats no ho saben. Encara que no causa simptomes en la majoria de la gent, pot ser perjudicial per a un sistema inmunitari en mal estat o per a l'embrió si les mares s'infecten durant l'embaràs. Les soques més perilloses que s'encontren sobretot a Sud-America, són la principal causa de ceguera en Brasil.

Son capaç d'infectar a quasi tots els animal de sang calenta. Les seves espores estan per terra, això fa que infecten amb facilitat als animals de granja. Els humans ens infectem quan menjem carn poc cuita o verdures crues sense llavar.

“Estàn per tot arreu, sols necessita una espora per infectar-se”, diu Jeroen Saeij, professor de biologia en el MIT. “La majoria dels casos no són fatals, però produeixen una infecció crònica, sobretot en el teixit cerebral i muscular”.

Esta investigant també perquè certes soques del paràsit són més perilloses que altres. En la soca tipus II, la que produeix els simptomes, han descobert una proteïna que ajuda a comprendre millor perque el tipus II és més dolent que els altres. La seva explicació és que el parasit segrega una proteina anomenada GRA15, que provoca inflamació en l'organisme infectat. Totes les soques de Toxoplasma la contenen, però sols la soca tipus II és en la que es causa la inflamació.

Les taxes d'infecció varien, per example, als EEUU el porcentatge és d'un 10 a un 15 per cent, mentre que en Brasil i Europa oscila entre un 50 i un 80 per cent.


Noticia original

Noticies relacionades:

•Web de la investigació

•Malalties relacionades


Videos relacionats:

3 comentaris:

  1. En aquest cas jo pense que deurien gastar-se més diners i més recursos per a buscar solucions contra enfermetats dels paràsits.
    I gastar-se'n menys en coses que no ens aporten res a la humanitat

    ResponElimina
  2. M'ha cridat l'atenció aquesta noticia perque es una malaltia prou comuna amb els felins, però sobre tot amb els gats. Hi han diversos mites de com es pot agafar aquesta malaltia però en realitat no és tan facil.
    Una de les posibilitats es que un gat haja dipositat la seua femta a la gespa i qualsevol animal que despres s'utilitze per a l'alimentació humana se'ls haja menjat. Una de les altres raons, podria ser la manipulació de l'arena d'aquestos animals sense haver-hi després una neteja adequada.
    Aqui deixe un vidio relacinat amb el tema i que m'ha semblat prou interesant.
    http://www.youtube.com/watch?v=6hbuo_LH4Mw

    ResponElimina