dimarts, 1 de novembre del 2011

Un terratrèmol de 5.1 graus sacseja Iran.


Un terratrèmol de 5.1 graus en l’escala de Richter  va fer tremolar el diumenge dia 23 d’octubre,  la ciutat de Fariab, en la província de Kerman, al sud d’Iran, de moment encara es desconeix si ha causat víctimes o quins han sigut els danys materials.

El terratrèmol  es va produir passada la mitja nit, a les 21:42 hora espanyola, segons va informar el Centre Geològic.
 No és la primera vegada que el país asiàtic es veu afectat per un tremolor de terra d’esta intensitat. L’últim es va produir al 2006 a la ciutat de Bam i va causar la mort de més de 31.000 persones, una quarta part de la població d’Iran. També va ocasionar nombrosos danys materials ja que quasi la meitat de la ciutat va quedar reduïda a enderroc.
Els moviments de terra que pateix Iran es deu a que el país es troba enmig de dos plaques tectònique en constant moviment. Este fet fa que es puga registrar un tremolor diari, segons informen les autoritats iranianes. El treball de previsió és vital i més si es te en compte que la capital iraniana, Teherán , està edificada en una de les zones més critiques de la ciutat, i on viuen aproximadament 14 milions de persones.
Iran està situat en una zona de dos plaques tectóniques en permanent conflicto,i segons les autoritats del país, pot patir d’anys d’almeys un temblor al dia en el seu territorio.




Noticia original.



Noticies  relacionades:
Terratrèmol a Taiwan en 2010:


Japó s’enfrenta a una crisis nuclear:

Video:   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada