dijous, 20 d’octubre del 2011

Detecten plàncton radioactiu en Fukushima


Mostres recollides per investigadors de la Universitat de Tòquio han revelat altes concentracions de cesi radioactiu al plàncton del mar prop de la malmesa planta nuclear de Fukushima.
El responsable de la investigació, el professor Takashi Ishimaru, va assegurar a NHK que el plàncton animal va resultar contaminat pels corrents marines, que arrosseguen l'aigua contaminada al sud de la planta nuclear.

Els investigadors, pertanyents a la facultat toquiota de Ciències Marines i Tecnologia, han detallat que les mostres, recollides en 60 quilòmetres des de la costa de Iwaki, al sud de la central, ia tres quilòmetres de la riba, van revelar plàncton animal amb fins 669 Becquerel per quilo de cesi radioactiu.
Segons l'estudi, una gran varietat de peixos s'alimenta d'aquest plàncton amb el que la contaminació podria acumular-se en la cadena alimentària i tenir un impacte molt més gran si afectarà a espècies marines més grans



NOTICIES RELACIONADES:

Video :

3 comentaris:

  1. He trobat interesant aquesta notícia, i buscant, he vist aquest video que m´ha paregut interessant i que esta relacionat:(http://www.youtube.com/watch?v=cs5dS7eljKk).

    ResponElimina
  2. He trobat este video que explica cap aon es dirigeix la raiacció: (http://www.youtube.com/watch?v=aypFUBLkxW8)

    ResponElimina