dimecres, 2 de novembre del 2011

SIGNES DE FISSIÓ NUCLEAR ENCONTRATS A FUKUSHIMA.



L´operadra de la malmesa de Fukushima, Tòquio Electric (TEPCO), ha detectat possibles signes de fissió nuclear, la qual cosa augmentaria el risc d´emissions radioactives.

Els responsables de la TEPCO, l´aparent fissió nuclear detectada en el reactor 2 està mitjanament controlada, podria estar relacionada amb un accident crític.

Segons Juanichi Matsumoto, el portaveu de l´operadora, el gas estrany detectat ahir al reactor podria indicar una parcial o temporal fissió nuclear, que no hauria provocat l´energia suficient per augmentar la temperatura, ni la pressió del reactor.

La TEPCO va injectar aigua amb un àcid bòric en vas de contenció de la unitat 2 de Fukushima per controlar una reacció després de detectar en el seu interior.

Aquests demanaran a l´Agència nipona de Seguretat Nuclear, noves anàlisis. No espera que aquest contratemps tinga un gran impacte en els seus progressos per tancar la crisi de la nuclear. Va estar oberta des del terratrèmol i tsunami que va destruir el març passat.

La central està mantinguda per un sistema de descontaminació de l´aigua reactiva que s´utilitza per a refredar els reactors, la situació general és estable.

L´operadora informa que espera portar a parada freda els reactors de la planta quest mateix any.

També ha indicat que emet la deteriorada central s´han reduït de forma considerable en aquests últims mesos. Va comfirmar que la temperatura dels tres reactors es troben per sota dels 100ºC, cosa que, de produir-se de manera estable, suposa portar-los a una parada freda.













VIDEO:


1 comentari:

  1. Así he trobat un video relacionat amb la teua noticía de la fussió a Fukushima
    http://youtu.be/QS99oxK1KHE

    ResponElimina