dimecres, 23 de novembre del 2011

La falta de son augmenta el risc de patir lesions

Segons el servei mèdic Sanitas del Club de Futbol del Real Madrid assegura que hi ha que dormir entre 8 i 10 hores continues al dia i tindre un estable i ordenat horari de la son. 

El insomni és un trastorn molt freqüent en l’actualitat. En els esportistes pot ser molt perjudicial ja que la falta de son augmenta el cansament, és a dir, una fatiga muscular mentre fem exercici, produint-se greus lesions.  
Les típiques conseqüències negatives de la mala son són la descoordinació, la poca agilitat, augment de la irritabilitat o inclús pot veure’s afectat l’estat d’ànim i disminució de la motivació. Aquests problemes es deuen a que durant el temps de descans, si no dormim correctament, s’alteren negativament la multitud de processos a l’organisme que ajuden a l’esportista a optimitzar el seu rendiment. 
Encara que molts esportistes poden dormir poc i tindre un bon rendiment no es deu al tipus d’activitat que es duga a terme sinó entrenar en hores que no lleva la son. Si desprès de l’entrenament no es dedica el temps necessari a descansar, al dia següent convindria realitzar un entrenament de resistència que facilita la torna a la calma.

La dificultat per a dormir, despertar-se freqüentment per la nit o més prompte del habitual, i la sensació subjectiva del somni no reparador són les manifestacions més freqüents del insomni. Com també l’aparició d’ansietat i d’estrès, veure en excés cafè,  o simplement l’entorn en el que vivim són altres factors a tindre en compte. 
Gitar-se i despertar-se sempre a les mateixes hores, evitar fumar hores abans de dormir, no ingerir sopars copiosos o una actitud relaxada abans de gitar-se són algunes de les adequades recomanacions per a evitar el típic insomni. 

Sanitas-Real Madrid conclueix , segons diversos estudis mèdics recollits, que dormir més hores, a demés de millorar el rendiment esportiu, es millora l’estat d’ànim i la somnolència diürna. Com també aquests tipus de problemes no es poden tractar amb medicació si no es prescrit per un metge especialitzat, ja que pot provocar noves alteracions de la son, efectes secundaris com problemes de tolerància o inclús addicció. 


Noticies relacionades: 

Vídeo: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada