dijous, 24 de novembre del 2011

DISTROFIA MUSCULAR

Investigadors de l’universitat de Valencia han descobert una molècula activa en dos models animals per al tractament de la distròfia miotònica. Es tracta D’una enfermetat hereditària que provoca problemes neuromusculars degeneratius com debilitat muscular, problemes en la relaxació de contraccions musculars voluntaries entre d’altres símptomes.
L’origen d’aquesta enfermetat es trova en una mutació en el gen DMPK. La molècula descoberta s’uneix al gen que pateix aquesta mutació i bloqueja l’informació d’una estructura que impedeix  la seua correcta expressió.
L’investigació amb models de distròfia miotonia i la seua aplicació en potencial terapèutic ha sigut potencialment productiva perquè, a banda del descobriment de abp1, ha proporcionat la  creació de Valentia Biopharma, un laboratori d’investigació biofarmacèutica, està especialitzat en el descobriment de fràrmacs empleant la mosca del vinagre Drosiphila melanogaster com organisme per a l’experimentació.
Per un altre costat, aquesta investigació prevé una partida econòmica destinada a reforestació amb la que compensar  les emissions a l’atmosfera de 6,9 tonellades de CO2 provocat pe els experiments i les activitats ordinàries.


NOTICIA ORIGINAL


NOTICIES RELACIONADES
Distrofia miotoinica amb ratolins

Origen genètic

VIDEO

1 comentari:

  1. En la meua opinió, aquesta noticia és de gran interès per a la societat actual, ja que estem parlan de les útils investigacions
    sobre les cèl•lules mare embrionàries cada vegada més presents.
    En la meua opinió, es positiva l’actitud d’aquesta empresa que amb un insuficient capital econòmic, reduisca sols temporalment les investigacions i objectius mèdics per a posteriorment emprendre-les quan les condicions econòmiques milloren i no deixar-les totalment inactives. També cal destacar, que l’empresa Geron dedique els diners, que tenen de moment, a investigacions o programes mèdics més importants i que estan més avançats com la trobada de medicaments per a combatir el càncer.

    ResponElimina