jueves, 24 de noviembre de 2011

Descriuen més efectes beneficiosos del consum de fruits secs

Un nou estudi científic mostra que el cosnum de fruits secs proporciona un alt nivell de metabólits de serotonina, un transmissor clau en la transmissió de l’impuls nerviós en pacients amb síndrome metabólic (MetS). Aquest estudi dirigit per investigadors de la Universitat de Barcelona (UB), com Sara Tulipani, qui aplicà tècniques metabolòmiques a fí d’analitzar els efectes de la dieta rica en fruits secs en pacients amb MetS.

Segons la OMS, la MetS afecta el 20% de la población adulta, i a més, pot augmentar el risc de sofrir diabetes de tipus 2 i emfermetats cardiovasculars. La vessant clínica del estudi, portada a cap per l’equip de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), realitza una prova que consisteix en agafar dos grups de persones que pateixquen MetS i a un dels grups sotmetre’ls a una dieta rica en fruits secs ( concretament: atmetles, anous i avellenes).

Amb l'experiment, es poguè identificar xicotetes modificacions en el metabolisme i la homeòstasis del cos, que podrien indicar risc d’enfermetat, segons explica Cristina Andrés –Lacueva, cap del grup d’investigació en Biomarcadors i Metabolòmica Nutricional i dels aliments de la UB.

Els científics analitzaren els excrements i la orina dels pacients, i comprobaren que els pacients amb dieta rica en fruits secs presentaven una major quantitat de metabòlits derivats del metabolisme de la serotonina i el triptòfano, els àcids grassos i els polifenols. Amb aquests anàlisis es comprovà que es produeixen canvis biològics en els pacients que consumixen fruits secs, que indiquen els efectes beneficiosos d’aquests per reduïr els nivells de substàncies asociades a procesos inflamatoris i altres factors de risc cardiovascular en pacients amb MetS.


Altre notícies:

Video:



No hay comentarios:

Publicar un comentario