dissabte, 19 de novembre del 2011

La Unión Europea imposa els cigarrets que es paren sols


Els cigarrets que es comercialitcen a partir del 17 de novembre deurán incluir un sistema per a que es paren sols en cas de que es deixen abandonats.Amb aquest nou sistema ,es busca reduir en un 40% el número de morts a causa dels incendis provocats per aquests segons diuen les dades de la Comisió.


Aquest cigarrets deuràn incluir en el paper que el envolta el tabac ,dos trams amb una major grossor. Estos deuran frenar la combustió del cigarret fins a ofegar-lo. A
quest sistema s'anomena (RIP) , i ja porta vigen desde el 2004 als EE.UU i un any més tard al Canadà.


Segons la Comisió, els incendis provocats per els cigarrets que es deixen encesos , sumen uns 30.000persones afectades al llarg de l'any, aproximadament amb uns 1.000 morts i 4.000 ferits. A Finlandia aquests s’introduiren fa dos anys i els accidentes s'han reduit fins a un 43%.
La Unión Europea espera salvar unes 500 vides al anyamb aquest nou sistema , una part de la Directiva General de Seguridad en los Productos.

Sim Kallas, va dir que "no hay un cigarrillo seguro y, obviamente, lo más seguro es no fumar. Pero si la gente elige fumar, los nuevos requisitos protegerán a cientos de ciudadanos del peligro de este tipo de incendios".
Tambéens va recordar que el consum de tabac es el major risc evitable per a lanostra salud, ja que causa la mort aprosimadament de mig milió de persones al any en la Unión Europea.


Noticia original:

Noticies relacionades:

Més información sobre el tema :

Els cigarrets tindran que apagrse soles:

Video:


1 comentari:

  1. bona noticia victor!
    vaig estar buscant i vaig trobar una noticia sobre la llei antitabac a Espanya: http://www.elpais.com/articulo/sociedad/implica/nueva/ley/antitabaco/elpepisoc/20110102elpepisoc_5/Tes
    salut!

    ResponElimina