diumenge, 27 de novembre del 2011

EPOC causa de morts al 2020


A Espanya moren unes 50 persones i no a causa de cap accident. Sols 2 de cada 10 persones saben la enfermetat que els ha matat EPOC.
Aquesta enfermetat se'n du cada any de Espanya un total de 18000 vides. Fins i tot es més gran el percentatge de morts pel tabac que per accidents de tràfic. Un 80% dels espanyols que la tenen ni ho saben, segons indica la Societat Espanyola de Neumonia i Cirugia  Toràcica.


Les persones que fumen i pateixen una tos aguda, falta d'aire, constipats deurien consultar a un metge. La majoria d'aquests fumadors ho veuen com una cosa normal ja que ho pateixen freqüenment, i no sempre es així amb un tractament a hora es podrien salvar unes quantes vides.

La noticia esplica el cas d'un xic que li varen detectar EPOC i que no hi va fer gens de cas i ara després de 13 anys hi té que dur amb ell un carret on dins hi té una bomba amb oxigen per a poder-hi respirar correctament. A l'hivern o a de dur tot el dia i la resta de les èpoques sols 16 hores al dia.

Si molts dels fumadors que pateixen aquesta enfermetat la tractaren degudament no faria falta acudir a l'hospital per a ser ingresat.
Normalment l'EPOC el patiran els fumadors un 80%, però està entre un 15 i 20% que també la pateixquen aquelles persones que l'hagen consumit alguna vegada. Molts metges han pensat en canviar-li el nom a pel de “tabacosis”.

S'hi va fer  una enquesta sobre la enfermetat a la qual respongueren un 86% de persones. La enquesta deia que un 28% s'ho havia deixat i que 1 de cadaa 5 era fumador.
La Separ asegura que per a no patir l'EPOC deixa't de fumar.


Noticia original

Noticies relacionades

La CE llança una nova campanya per a promoure els beneficis de deixar de fumar
La reforma de la llei antitabac pasa el seu primer examen al Congres

Videos 






1 comentari:

  1. M'ha crida't l'atenció aquesta noticia degut a que anteriorment havia fet una noticia abans d'aquest tema, i ademes,m'ha crida't l'atenció com a fumadora, ja que el tabac em podria provocar aquesta malaltia. Però la solució apart de deixar-se el tabac s'haura de trobar alguna altra cosa més de com solucionar-ho.

    ResponElimina