dijous, 17 de novembre del 2011

Augment de la sifilis a Espanya


Un estudi demostra que a Espanya en 2010, els casos de sífilis van augmentar un 16% respecte de l'any 2009.
El president de l'OMC, ha alertat que els jóvens no han d'abaixar la guàrdia en l'ús del preservatiu, encara que utilitzen mètodes anticonceptius, perquè no hi ha res millor per a evitar les malalties de transmissió sexual que previndre-les. 
Les dades de les EDO a l'any 2010 informen de que l'enfermetat de sífilis a Espanya ha augmentat, ja que hui dia hi han 2.909 casos mentre que en 2009 hi havien 2.506 casos. Contabilitzant-ho per comunitats, la que presenta major nombre d'infectats és Canàries amb 263 casos, en segon lloc s'encontra Madrid amb 644 casos i en tercer lloc Astúries amb 105 casos.
 La sífilis és una malaltia de transmissió sexual causada pel 'Treponema pallidum' i la gran part dels contagis tenen lloc per contacte sexual directe amb una persona en l'estadi precoç de la malaltia. En el mascle sol apareixer en el penis, mentre que en la femella sol apareixer en els llavis majors, però també pot apareixer en les mans o en els peus.

Aquesta enfermetat és una infecció normal a Espanya, superant inclós la gonorrea. Però no sols a Espanya, sinò que és molt habitual també a la resta dels països del primer mon. Molts dels infectats són barons homosexuals, que la majoria d'ells esta infectat pel VIH.


Una de les causes d'aquest augment, podria cabre la possibilitat de que s'haguera donat per l'augment de la prostitució d'emigrants dels països de l'est d'Europa, d'Àfrica o d'Amèrica central, que són les zones on hi ha més casos detectats de sifilis al mon. 
Els problemes venen quan hi ha qe detectar aquesta infecció, ja que la majoria són simptomàtiques.  





  • Noticies relacionades



  • Video


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada