dimarts, 1 de novembre del 2011

Mes de 60 terratrèmols en El Hierro




L'Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha contat vora 60 moviments sísmics al llarg del 30 d’Octubre en la illa d’El Hierro. Tots ells tingueren lloc al nord-est de la localitat de Frontera.
Els moviments sísmics de major magnitud foren de 3,9 graus en l’escala de Richter, un a les 08:46 hores i altre a les 14:05 hores. Aquestos aplegaren al nivell quatre (molt sentit) en l'Escala Macrosísmica Europea (EMS), que consta de dotze nivells. A mes, quatre terratrèmols mes foren notats per la població. També amb epicentre al nord-est de la localitat de Frontera. En la jornada del 29 d’Octubre el IGN va contar 62 sismes. Amb dos de 3’6 graus en l’escala Richter.
La majoria dels sismes registrats es localitzaren en la mateixa zona, a uns 12Km de la costa fins al centre de la illa. En total desde el dia 17 de Juliol de 2011 s’han localitzat mes de 10.600
terratrèmols.






Noticia original


Noticies relacionades

Video
-Los terremotos en El Hierro eran predecibles

2 comentaris:

  1. Aquesta noticia m'ha paregut interessant, ja que es un tema que actualment esta preocupant als habitants d'una illa espanyola com és el Hierro, i als espanyols, en general. Simplement recomanar per a proxims posts la separació en paràgrafs del tema redactat i un abreujament de l'espai que ocupa la noticia en general. Ací dixe un enllaç de un video interessant: http://www.youtube.com/watch?v=WDJ1qtQOHXk

    ResponElimina
  2. Pense que esta noticia es interesant ja que fa molt de temps no es produia cap terratremol, per les illes i menys amb tantes repliques segudes. I a causa de aço també es pot prodüir una altra erupcio.

    ResponElimina