miércoles, 2 de noviembre de 2011

Els òssos i la extracció de la bilisAntigament en China, una de les més preciades medicines de la medicina xinesa és la bilis d'ós, que curaria des de la impotència sexual fins el càncer o les malalties hepàtiques. Esta medicina s`obtenia caçant un òs salvatge i extraureli tota la seua bilis del seu cos, doncs, com hi havien molt de xinesos i hi havia molta demanda de bilis d'`os , els òssos salvatges van començar a desapareixer.
En 1980 els xinesos en les seves granjes, van inventar una tècnica que consistia en tancar els òssos en una gàbia no mol mes gran qué ells i cada cert temps extraureli una dosi de bilis.
L`especie mes afectada és ``el oso luna´´ ja que és el òs propi de esta zona, com aquesta especie esta en perill d`extinsió el gobern xinés ha prohibit aquest negoci , perque perjudica la vida del animal.
Encara existeixen granjes ilegals de òssos perque la bilis es molt cara i els granjers fan negoci ilegal.
La organització CITES que es dedica a la protecció dels ``osos luna´´ ha creat zoos, parques, etc on donen refugi a aquest òssos en perill d`extinció ,on rescaten òssos de les granjes de bilis, els alimenten i els curen les ferides que es fan quan estan en la granja.


http://

No hay comentarios:

Publicar un comentario