dimecres, 2 de novembre del 2011

Els òssos i la extracció de la bilis



Antigament en China, una de les més preciades medicines de la medicina xinesa és la bilis d'ós, que curaria des de la impotència sexual fins el càncer o les malalties hepàtiques. Esta medicina s`obtenia caçant un òs salvatge i extraureli tota la seua bilis del seu cos, doncs, com hi havien molt de xinesos i hi havia molta demanda de bilis d'`os , els òssos salvatges van començar a desapareixer.
En 1980 els xinesos en les seves granjes, van inventar una tècnica que consistia en tancar els òssos en una gàbia no mol mes gran qué ells i cada cert temps extraureli una dosi de bilis.
L`especie mes afectada és ``el oso luna´´ ja que és el òs propi de esta zona, com aquesta especie esta en perill d`extinsió el gobern xinés ha prohibit aquest negoci , perque perjudica la vida del animal.
Encara existeixen granjes ilegals de òssos perque la bilis es molt cara i els granjers fan negoci ilegal.
La organització CITES que es dedica a la protecció dels ``osos luna´´ ha creat zoos, parques, etc on donen refugi a aquest òssos en perill d`extinció ,on rescaten òssos de les granjes de bilis, els alimenten i els curen les ferides que es fan quan estan en la granja.


http://

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada