dimecres, 23 de novembre del 2011

Els malalts d’EPOC amb poca informació sobre la seua malaltia


La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica han creat un projecte anomenat GesEPOC on han elaborat una guia per al tractament de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC), i que compta amb tres àrees d’actuació: la cientifico-mèdica, la dels pacients afectats i la comunicació i difusió.
En aquest projecte és va realitzar una enquesta a 100 malalts i als seus familiars. En aquesta enquesta hi ha que destacar que el 37% dels pacients els agradaria tenir més informació sobre els hàbits de vida, un 40% es queixa de la poca informació rebuda sobre la malaltia i un 29% demana major coordinació. Amb la contestació dels malalts, el 53% diuen que la seua màxima preocupació és la limitació de les seues vides quotidianes, i un 27% diuen que la seua preocupació és que hagen de ser ingressats. Segons alguns estudis, la malaltia d’EPOC, abasta a un 10.2% de persones adultes i és prevé un augment degut al tabaquisme i la reacció que aquest té amb el tabac.
Una altra data important, és que el 30% dels pacients mantenen contacte amb quatre metges i de fet, el 29% dels malalts demanen una major coordinació entre els professionals i així, rebre major informació de la malaltia.
Per a concloure, l’EPOC és una malaltia incurable,però amb un diagnòstic precoç, una bona gestió de la informació i amb els tractaments mèdics correctes, pot fer que les dolences que ocasiona la malaltia i que aquesta no avance.


Noticies relacionades:
Vidio relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada