dijous, 10 de novembre del 2011

Volcà entra en erupció a Xile i afecta les ciutats turístiques argentines.

El volcà Puyehue situat al sud de Xile, va entrar en erupció després de 51 anys d'inactivitat amb una explosió que va provocar una columna de fum de 10 quilòmetres d'alt i cinc d'ample i va obligar les autoritats a evacuar unes 3.500 persones de la zona. L'erupció va omplir de cendra volcànica a la patagona ciutat turística argentina de Bariloche, on va ser tancat l'aeroport i es va aconsellar els seus habitants que no isqueren de les seues cases. El volcà xilé Puyehue està ubicat a uns 100 km a l'oest de Bariloche (1.600 km al sud de Buenos Aires).
Aerolíneas Argentinas va anunciar que va suspendre sis vols, pràcticament tot el previstos cap eixa zona i a altres ciutats de l'extensa Patagònia argentina.
Durant el matí del dissabte, s'havien registrat més de 60 tremolors de mitjana magnitud, en les proximitats de la ciutat xilena de Port Montt. Xile posseïx la segona cadena volcànica més gran i de major activitat en el món després d'Indonèsia. En el 2008, un altre volcà del sud Xile, el Chaitén, va entrar en erupció i va provocar un núvol de cendres que també va aconseguir la Patagònia argentina, amb milers d'evacuats de les ciutats pròximes.

NOTICIA ORIGINAL:

NOTICIES RELACIONADES :
-El volcán Colima, en México, registra la erupción más potente en 20 años
-Un volcán entra en erupción en el sur de Islandia

VIDEO :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada