dimarts, 22 de novembre del 2011

Unes 70.000 persones pateixen malalties neuromusculars o alguna forma de distonia, segons la SEN.

Al nostre país, unes 20.000 i 50.000 persones pateixen malalties neuromusculars i neurològiques respectivament conegudes com a rares segons la Societat Espanyola de Neurologia (SEN). Aquestes malalties són molt poc conegudes i que afecten a pocs pacients, per la qual cosa, les investigacions d’aquestes i els esforços per donar-les a conèixer són molt reduïts desafortunadament. Per això, el 15 de novembre, dia nacional de les malalties neuromusculars, s’ha utilitzat per a informar i conscienciar a la  societat sobre les dificultats del seu diagnòstic i tractament mèdic. 

Les malalties neuromusculars estan formades per 150 malalties neurològiques cròniques, progressives i hereditàries majoritàriament.  El problema general és que aquestes malalties produeixen un tall en la comunicació entre el sistema nerviós i els músculs esquelètics, per la qual cosa desemboca en una debilitat muscular progressiva i interminable com també la reducció en la seua capacitat funcional i la seua autonomia personal. Poden aparèixer en qualsevol etapa de la vida i les seues causes són molt diverses. Els primers símptomes es noten en activitats o tasques diàries (córrer, caminar, muntar escaleres...) en les persones adultes. 
Aquestes malalties neuromusculars també es poden considerar rares però són les més típiques de la patologia neurològica. Encara que s’han fet molts avanços científics, l’origen d’aquestes malalties és crònica i incurable per això cal detectar-les ràpidament perquè així s’aconsegueix reduir i suavitzar els efectes del símptoma a partir de tractaments adequats, que permeteixen facilitar la vida dels pacients.   

En quan a la distonia, és el conjunt de les malalties neurològiques que causen contraccions dels músculs de moltes parts del cos ocasionant postures o moviments anormals, com tremolors.  La distonia, segons el lloc del cos afectat, es pot classificar en focal, segmentaria o generalitzada i els símptomes  apareixen al voltant dels cinc i deu anys. 
En l’actualitat, en Espanya, hi ha més de 20.000 casos de persones afectades per distonies per motius genètics i que utilitzen tractaments i teràpies útils per als problemes que causa la distonia  com els dolors musculars. 


Noticies relacionades: 

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada