dijous, 17 de novembre del 2011

Troben un llac subterrani gegant en una lluna de Júpiter



Els científics han trobat l’existència d’una gran massa d’aigua líquida baix de la superfície gelada d’Europa, una lluna de Júpiter. Els anàlisis diuen que es aigua calenta i que està a menys de 3 km per baix de l’escorça del satèl•lit.
Durant més d’una década, han estat les fractures de gel a Europa i els astrònoms han anant investigant. Alguns creuen que és per l’existència d’un oceà subterrani, que fundeix i trenca el gel, però altres diuen que la superfície és massa gruixuda per a que l’aigua la fracture. No obstant, ací en la Terra en les plataformes gelades de l’Antàrtida i Islandia, han averiguat que per a que aquestes siguen fracturades es necessària l’existència de l’aigua.
Centenars d’estranyes i caòtiques formacios es repartixen per la superfície d’Europa, formant àrees de terreny irregulars, alçant grans blocs de gel, pareguts als icebergs . Paul Schenk afirma que “Es com gel destrossat”. Els investigadors senyalen que l'aigua subterrània més calenta, provoca una fusió parcial de l’escorça gelada, que es derreteix i augmenta la cantitat d’aigua, entre 20.000 y 60.000 km cúbics. Per això, aquesta investigació ha classificat a Europa com un lloc on podria haver vida. La massa tan gran d’aigua resulta ideal per a saber si en realitat hi ha “algú” ahí fora.

Noticia original

Notícies relacionades
-Juno parteix cap a Júpiter
-Júpiter, lladre dels planetes
Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada