dimarts, 1 de novembre del 2011

S’obliga als metges a receptar medicaments genèrics.


Aquesta mesura, fou acordada per Leire Pajín i les comunitats el passat mes de Juliol. Amb ella està previst un important estalvi per al SNS d’ aproximadament 2.000 milions al any.
A banda, la mesura també estableix que en la farmàcia es deurà dispensar el medicament que tinga el menor preu , aixó si, tenen que tindre el mateix principi actiu , la mateixa dosificació i la mateixa vía de administració que el prescrit . No obstant, el metge podrà receptar al pacient el medicament que crega més apropiat sempre que existixca un motiu terapèutic justificat.
En els casos “excepcionals” en els que el metge no recepte el medicament amb el menor preu ,de forma injustificada, el farmacèutic està obligat a substituir-lo per el més barat que tinga el mateix principi actiu, la mateixa dosificació i la mateixa vía d’ administració.
Com a curiositat, dir que la immensa majoria dels medicaments han baixat els seus preus per a igualar-se als que son més barats , gràcies a açò no serà necessari cambiar el medicament que el pacient estiga prenent .


Noticies relacionades:

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada