diumenge, 20 de novembre del 2011

Els oceans subterranis d'una lluna de Júpiter


Els científics sospiten des de fa anys que Europa (una de les 65 llunes de Júpiter), alberga grans oceans interiors. Un nou estudi que serà publicat aquesta setmana a la revista 'Nature' dóna suport a aquesta teoria i suggereix que és possible que Europa sigui un satèl·lit habitable.

Això sí, quan els científics parlen de la possibilitat que hi hagi vida en altres cossos del Sistema Solar no es refereixen a éssers intel·ligents. En el cas que hi hagi o hagués existit algun tipus de vida a Europa, el més probable és que es tractés de microorganismes similars als que s'han descobert en ambients extrems de la Terra, com els que es donen a Rio Negre (Huelva).
La NASA va oferir en roda de premsa més detalls sobre aquest descobriment, realitzat per científics de la Universitat de Texas (EUA).
-Vídeo:


Per dur a terme la investigació es van utilitzar imatges captades per la nau espacial Galileu, que va ser llançada el 1989 a bord del transbordador 'Atlantis' amb la missió d'explorar Júpiter i el seu sistema planetari. La sonda de la NASA ha proporcionat tanta informació sobre el gegant gasós i les seves llunes que els científics estan trigant dècades en analitzar-la.

L'estudi ofereix nous indicis sobre l'existència d'un gran oceà subterrani en una zona anomenada 'Caos de Conamara'. Segons explica Rafael Batxiller, director de l'Observatori Astronòmic Nacional , aquest tipus de regions, conegudes amb el nom de 'terrenys caòtics', es caracteritzen per tenir una superfície gelada altament fragmentada i de forma molt irregular.

A més, els investigadors creuen que aquest satèl·lit podria albergar altres dipòsits d'aigua en regions poc profundes d'Europa.




- Notícia original.

- Notícies relacionades:

Blog de respostes.
El nostre món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada