dimarts, 22 de novembre del 2011

La meitat dels ancians de més de 70 anys desconeixen que tenen diabetis.

La societat espanyola de Geriatria i Gerontologia afirmen que el 50% de les persones majors de 70 anys que pateixen diabetis no saben que la tenen, ja que aquesta malaltia es desenvolupa de manera silenciosa i per la qual cosa hi ha que detectar-la a temps. 
La diabetis  afecta en l’actualitat a més de 4 milions d’espanyols, dels quals el 40% dels nous diabètics són majors de 65 anys segons informa el SEGG . El factor que provoca l’increment de nous casos de diabetis en els ancians és sobretot per l’obesitat  


Les persones de major d’edat són les que més estan exposades a presentar diabetis ja que aquesta en ells presenta símptomes atípics que dificulten el seu diagnòstic. Per això la valoració geriàtrica és molt important per a detectar la malaltia sense passar per oculta. 
Les conseqüències de patir diabetis són molt variades, problemes de salut com els cardiovasculars, patologies oculars, danys en els ronyons entre altres, que són més greus en els ancians.  A demés, aquests nivells de diabetis en la societat creixeran a causa dels poc saludables hàbits de vida com el sedentarisme, assegura la SEGG. 
La diabetis és una malaltia actual molt coneguda que no té solució, els nivells de glucosa a la sang poden ser controlats per a evitar més problemes en un futur. Per aixó si aquest col·lectiu d’ancians no s’examinen i desconeixen que tenen diabetis, no hi ha tractament adequat de la malaltia i per la qual cosa augmenta el deteriorament funcional i el cognitiu empitjorant la qualitat de vida de la persona i el control de la malaltia.   

Les peculiaritats d’una diabetis mal controlada són que el pacient no entenga be les bases del tractament provocant errors en la automedicació. També l’aparició de complicacions microvasculars, empitjorament de la vista, limitació a menjades equilibrades fins la depressió. Tot açò fa que augmenten les taxes de mortalitat en els pacients majors de 65 anys. 
Una continua educació instructiva de familiars i personal mèdic, un tractament individualitzat, la pràctica de deports aeròbics, la pèrdua de pes o deixar el tabaquisme son algunes de les recomanacions més adequades per a mantindre estable i controlada la diabetis en el pacient segons la SEGG.   

Noticies relacionades: 

Vídeo: 

-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada