dijous, 3 de novembre del 2011

Primera operació amb ètix a un fetus amb espina bífida


Especialistes de l'Hospital de la Vall d'Hebron s'han convertit en el primer equip del món en operar, amb una nova tècnica basada en una mena de parxes de col • lagen i elastina, a un fetus de 24 setmanes amb espina bífida que ha fet possible el naixement del nadó que li permitiran el poder caminar, i altres avantatges davant l’enfermetat.

L’enfermetat coneguda com a espina bífida, és una malformació que provoca el tancament de la columna vertebral i la medul • la espinal, que fa que el líquid amniòtic estigui en contacte amb el sistema nerviós, que provoca greus perjudicis a alguns sistemes, com l’aparell locomotos o excretor.
L’intervencio va consistir en obrir l’úter (com a una cesària), quan el fetus estava a mitja gestació, per a poder accedir a l’esquena del fetus i corregir la malformació amb els parxes i sellar la medul•la del líquid amniòtic.

El Fetus va naixer per cessària, per a evitar algún moviment brusque o la pressió que exerseix un part, per a evitar el malestimament del parxe de colàgen.

Enllaç d'on s'ha extret la informació:
http://www.abc.es/salud/noticias/operan-exito-vall-dhebron-feto-10515.html

Pàgines web relacionades:
http://espanol.ninds.nih.gov/trastornos/espina_bifida.htm


1 comentari:

  1. Em pareix una notícia un poc extranya ja que no l'havia sentida nomenar per la televisio ni havia sentit parlar d'ella abans de llegir aquest resum.
    Es una notícia per a mi sorprenent i felicitaria al equip de metges que han intervingut ja que fer-li una operació a un nadó mentres esta al ventre de la seva mare ho veig molt complicat i damunt si l'operació eixia mal ,el bebe quan vingera al món es quedaria en cadira de rodes o en closques. Es una malaltia molt extranya per a mi que no l'havia escoltat mai i em demostra que les mares que tenen als bebes amb aquesta malaltia la matjoria (el 90%) donen per perdut ja al seu fill.
    Felicite a Paula per aquesta notícia per que a partir d'ara conec una nova malaltia, però li diria que aguera tingut haver posat algun enllaç que altre de paraules com per example:parxe de col.lagen i elastina,gestació,espina bífida,etc.
    Algunes paraules que no se senten normalment i que hi ha gent qe no coneix i quant eu llig no sap el que significa i damunt enriqueixen les notícies , però llevat d'aquesta falta,la notícia per a mi esta molt ben feta.
    Enhorabona.

    ResponElimina