dijous, 24 de novembre del 2011

Un niu amb 15 petits dinosaures sepultats per una tempesta de sorra




Els esquelets pertanyen a l'espècie 'Protoceratops andrewsi. I van ser trobats al desert de Mongòlia, en una zona anomenada Tugrikin Shire. Tots els dinosaures es trobaven en el mateix niu.Aquests petits dinosaures van viure fa aproximadament 70 milions d'anys.

Els paleontòlegs que signen aquest estudi, creuen que els va sorprendre una gran tempesta de sorra al desert, durant la qual van quedar sepultats.

Deu dels 15 exemplars es conserven complets i tots ells presenten característiques pròpies d'espècimens joves

Els Protoceratops mesuraven al voltant de dos metres de longitud i tardaven uns 10 anys a assolir el seu desenvolupament complet. Els primers fòssils d'aquest tipus de dinosaures, que van haver de ser molt abundants a Mongòlia, es van trobar en la dècada dels anys vint del segle passat . En aquella época es van trobar també els primers ous de dinosaure que van demostrar que aquests animals eren ovípars.



NOTICIES RELACONADES :


VIDEO :

1 comentari:

  1. Aquesta notícia sobre aquest descobriment m'ha semblat molt ineressant, sembla sorprenent que a hores d'ara es puguen trobar restes d'uns dinosaures; he trobat aquesta xicoteta notícia referent a aquesta: http://enlaescuela.elnortedecastilla.es/2011/edicion2011/la-pluma-digital/16525-un-nido-15-pequenos-dinosaurios-sepultados-una-tormenta-arena.html

    ResponElimina