dijous, 3 de novembre del 2011

Lliurament de mosquits transgènics per lluitar contra el dengue



S'han dissenyat varies, i algunes posades en practica amb exit, estrategies de lluita contra les plages basades en el lliurament entre la població natural, exemplars que dificulten la reproducció de l'especie fins liquidarla.
L'ultim experiment va consistir en fer uns mosquits transgènics, de la espècie que transmitix el dengue , de manera que poden reproduirse, pero les seues cries no arribar a la maduresa, i aixi la població del insecte es
redueix sense necesitat de pesticides.
Cada any es registre entre 50 i 100 millons de casos de dengue en tot el món. L'estratègia de Alphey (investigador de la empresa britànica Oxitec i de la Universitat de Oxford, en el Regne Unit) consistix en preparar en un laboratori, mitjançant l'ingeniería genètica, una gran quantitat de mosquits que precisen tetraciclina per viure. Al soltar als maxos, competixen per les femelles en les poblacions naturals i tenen cries, pero estes, en ausència de tetraciclina, moren abans d'alcançar la maduresa i no es reproduixen.
El percentatge de que aquestes dues espècies, (una natural i altra alterada geneticament) pugen tindre descendents es aproximadament de la mitat del criariaen amb la parella natural, es a dir, la població infecciosa es redueix a la mitad.

Noticia original

Noticies relacionades

Video

1 comentari:

  1. Aquest tipus de remei que han ingeniat no sols serveix per al denge, si no també per a altres enfermetats relacionades amb insectes.
    Una mitja d'un 8o% de la població mundial, es veu amb el risc de contribuir aquesta enfermetat.
    Van soltar aqueste espècie "Aedes Aegypti" a les illes Caimàn, que estàn molt afectades per aquesta enfermetat, i els exemplars modificats i els salvatjes, es van reproduïr de forma efectiva.
    Aquestos insectes, solen apareixer a llocs on hi ha aigua bruta, pudenta o desutilitzada.

    http://www.abc.es/salud/noticias/mosquitos-genes-modificados-podrian-acabar-10521.html

    ResponElimina