dimecres, 23 de novembre del 2011

La contaminació augmenta el risc d’infart


Es sabia que l’aire contaminat era dolent per al nostre organisme, però encara que a curt termini mai havia sigut investigat de quines podien ser les seues contraindicacions que presentava.
Investigadors Britànics, han fet un estudi i han descobert que la contaminació accelera els infarts de miocardi. En aquest estudi es va fer un diagnòstic a unes 800.000 persones amb problemes de cor de 15 àrees d’Anglaterra entre els anys 2006 i 2006. Els investigadors van agafar aquestes dates amb la relació horària de contaminació en les zones on vivien aquestos pacients. El sorprenent resultat va ser la relació que existia entre la contaminació i els atacs al cor que estaven ocorrent. Krissham Bhaskam assenyala que la contaminació el que fa és avançar els infarts encara que hi anaven a produir-se igualment.
Aquest estudi seguis demostrant que desprès de sis hores d’haver inhalat el contaminants, els risc disminueix el risc d’atac al cor. També és va observar que contaminants com el NO2 i les partícules en suspensió PM10 tenien relació amb aquestos casos i que feia pujar el risc entre 1.1% i un 1.2% per cada increment de 10m3 de contaminant.
Així, els investigadors Espanyols, van fer un investigació publicada als anys 2009-2010 en la que també relacionaven la contaminació amb els infarts de miocardi a la ciutat de Madrid, encara que en aquest cas, en compte de ser en horaris eres estudis diaris.
El mecanisme que fa que la contaminació desencadenen els atacs al cor, se sap que són produïts per l’exposició, sobre tot a partícules que produeix una difusió endoteidal i les artèries perden la seua capacitat vasodilatadora. L’aire contaminant provoca o accelera les trombosis perquè actua sobre les plaquetes i les cèl•lules sanguínies que inicien aquest proses formant coàguls.


Noticies Relacionades:

Vídeos Relacionats

2 comentaris:

  1. En la meua opinió hi pense que deurien de fer-se més estudis sobre la contaminació atmosfèrica, és a dir, perquè així es podrien més causes en les quals hi pendriem més precausions per a no agafar cap malaltia ni cap infecció.
    Jo hi tinc un oncle que pateix aquesta enfermetat i s'ho passa bastant mal quan tan sols ix a passejar ja que li costa bastant respirar.

    ResponElimina
  2. Desde meu punt de vista pense que els investigadors que es dediquen a investigar la contaminació atmosferica deurien de fer més estudis, per a informar- se millor de les malalties que pateïx la gent enfront a la contaminació de l´aire. A causa de la contaminació de l´aire és produïxen tranbosis, i aquestes formen coaguls. La gent també tindria que ser més concient d´aquesta malaltia i no cantaminar tant, ja que actualment amb els cotxes, fabriques etc. es contamina molt.

    ResponElimina