dimecres, 2 de novembre del 2011

Inquietud entre els científics pel fre a les cèl · lules embrionàries


Els recels ètics han tornat a creuar en el camí de les cèl · lules mare que s'obtenen dels embrions humans i que, per a gran part de la comunitat científica, representen una de les opcions terapèutiques més esperançadores per tractar en el futur malalties fins ara incurables.


El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat recentment que no es pot patentar la investigació derivada de l'ús de les cèl · lules embrionàries ja que "el respecte a la dignitat humana es podria veure afectat". La sentència ha fet saltar les alarmes entre els investigadors dels centres europeus de medicina regenerativa. Per afegir major complexitat, les traves no parteixen de grups conservadors sinó d'un recurs presentat per Greenpeace, com a part de la seva estratègia global en contra de les patents en llavors, plantes o animals. "Nosaltres no estem en contra de la investigació, sinó de la comercialització del cos humà".



Noticia original:


Video:



Noticias relacionadas:

Primers passos de la teràpia en pacients

L'ésser humà com a producte

2 comentaris:

  1. En aquesta notícia, crec que seria interessant afegir que l'origen d'estes cèl•lules mare està en els embrions de les clíniques de fecundació in vitro. Personalment, opine que sí que deuria de permitir-se la seua patent, sempre i quan l’ús fora científic (per a curar malalties), però mai amb fins industrials o comercials. A més a més, he trobat altra notícia que està directament relacionada amb el tema: http://blogs.periodistadigital.com/bioetica.php/2007/10/23/p67187#more67187

    ResponElimina