dimarts, 1 de novembre del 2011

Identifiquen el material genètic que permet el creixement incontrolat dels tumors

La troballa obri la porta a concretar tractaments que permeten controlar i frenar els processos cancerígens

Un equip d'investigadors de la Vall d'Hebron de Barcelona ha identificat el material genètic de les
cèl · lules cancerígenes que permet als tumors malignes no envellir i créixer de forma descontrolada, al contrari del que passa amb les cèl · lules sanes.

Els ARN són còpies de part de l'ADN. Habitualment contenen instruccions per a produir una proteïna però la funció de les microARN era pràcticamentdesconeguda fins a les últimes investigacions.Aquestes han observat que les microARN interaccionen amb un altre material genètic, paranto activant el procés de reproducció de les cèl · lules.

Les cèl · lules tumorals són especialment nocives precisament per la capacitat de no envellir, el que les converteix en una mena d'organismes immortals ja que no s'auto eliminen mentre es multipliquen sense control.

La investigació ha permès identificar les microARNs que fan possible aquestaimmortalitat per estudiar després mecanismes quedesactiven aquesta capacitat i converteixen les cèl · lules malignes en susceptibles d'envellir i destruir-se per mecanismes naturals, com passa amb les cèl · lules sanes.
Es tracta d'un principi que ja constitueix la base d'alguns tractaments antitumorals que pretenen induir un envelliment cel · lular que porti a l'eliminació de cèl · lules malignes.


Relacionats:


Video:

1 comentari:

  1. bona noticia juanjo! he trobat una noticia curiosa sobre els tumors de laringe: http://www.abc.es/salud/noticias/tumores-laringe-curan-9589.html
    salut xic!
    PD: mira a vore si prems la tecla d'espai

    ResponElimina