dimarts, 1 de novembre del 2011

COM SORGEIX EL VOLCÀ SUBMARÍ DEL HIERRO?



Des de el passat 23 d’octubre l’equip de científics de l’ Institut d’Oceanografia ( IEO, organisme públic d’investigació dependent del Ministeri de Ciència i Innovació) d

esarrollà una missió científica al Hierro on ha pogut comparar en imatges l’ abans i el després de l’aparició del volcà submarí.

Comparant l’ imatge del 1998, agafada per el buc d’Investigació Oceanogràfica Hespérides, i i la que esta feta de fa ben poc per Ramón Magalef, els actuals estudis ens permeten interpretar la vall submarina com a la traça d’una falla o fissura, al final de la qual s’ha produït l’erupció i la creació d’una nou volcà.
Altrament, gràcies a l’aconseguiment dels científics de recrear en vídeo el cràter del volcà es pot dir que te un diàmetre en la base de 700 metres, una altura de 100 metres i un cràter d’uns 120 metres d’ample. La seua base es troba a 300 metres de profunditat.



Aquesta imatge ens mostra un mòdul de topografia elaborat a partir de dades obtingudes en 1998 dins del programa “Zona Econòmica Exclusiva Espanyola” que dirigien l’ institut Hidrogràfic de la Marina (IHM) del Ministeri de Defensa i l’ Institut de
Oceanografia (IEO)
Aquesta imatge, mostra el volcà on el cercle indica la topografia del fons en aquest moment, que corresponia a un tàlveg submarí.


En aquesta imatge, captada el 23 d’octubre observem clarament l’edici volcànic de nova creació, també una llengua de magma, sortint del cràter i anant pendent avall seguint el curs de l’antiga vall.



NOTICIES RELACIONADES





VÍDEOS RELACIONATS:


1 comentari:

  1. Aquest post m'ha agradat ja que tracta d'un tema semblant al meu,referent al volcà de El Hierro.

    ResponElimina