dimarts, 1 de novembre del 2011

Barcelona estudia prohibir la circulación dels cotxes de més de 10 anys.

L’Ajuntament de Barcelona ha elaborat el Plà d’energia, canvi climàtic i qualitat de l’aire 2011-2020, en ell es planteja arribar a prohibir la circulació de vehícles amb més de 10 anys, ja que són els més grans generadors de NO2 i de partículas PM10 . Previament demanarà al Govern que la ITV incloga el control d’aquests contaminants perjudicials per a la salut.
Aquest plà anirà acompanyat per un pla de renovació de vehícles (E-Renove). Aquest projecte és planteja en dos fases, una primera de sensibilització, amb un control de les emicions dels tubs d’escapament; i una segona fase, en la qual s’arribarà a prohibir la circulació a aquells vehícles que no siguen eficients en les seues emicions.
L’esmentat plà no s’ha de votar en un ple, degut a que es una mesura del Govern- inclou 108 projectes i té quatre objectius: reduïr respecte al 2008 un 9% el consum energètic de la ciutat, un 16% dels gassos de l’efecte hivernacle, un 25% del NO” i un 41% de les partícules PM10.


Noticies relacionades:




Vídeo:

1 comentari:

  1. M`ha resultat curiosa esta noticia per el que vols fer l`Ajuntament de Barcelona, que em pareix una molt vona idea perque en les ciutats grans hi ha molta contaminaciò per tots els vehicles que circulen en tot un dia que son molts i tambe per la cuantitat de industria que hi ha, i la gent no es conciencia de agafar transport public perque aixì hi haurien menys cotxes i per tant menys contaminacio, pero tambe tenim que tenir en conter que nosaltres tambe fem moltes emisions de gasoso contaminants en molt productes que tenim a casa per exemple.

    ResponElimina