dimecres, 2 de novembre del 2011

Baixa la preocupació pel canvi climàtic


La contaminació de l'aire i l'escassetat d'aigua guanyen punts entre les principals preocupacions del ciutadà, segons una enquesta. El canvi climàtic, no obstant això, es percep menys important.

Fa quatre anys,el calfament global es va convertir en un dels debats estrela als Estats Units. En 2011, eixa preocupació ha descendit 14 punts, conclou l'Enquesta Global sobre Medi Ambient i Sostenibilitat 2011 de Nielsen, realitzada per Internet. Segons les seues xifres, un 48%, menys de la mitat dels nord-americans, declara estar inquiet pel canvi climàtic; del 52% restant, el 63% pensa que es deu únicament a un procés natural en què no ha intervingut el ser humà.

Les dades revelen un número significatiu d'indiferents (uno de cada cinco), despreocupats (uno de cada 10), cortoplacistas -baix l'argument que 'hay altres temes més urgents i seriosos en estos momentos'-, negadores de que la culpa siga de l'home, i techno-optimistes o convençuts de que les tecnologies vindran a solucionar els nostres mals. A Espanya, un 16% de no preocupats va declarar que "encara no constituïx un problema", i un 18%, que 'no afecta la meua vida personal.

Els resultats mostren a més que els consumidors donen cada vegada més prioritat a altres assumptes mediambientals com la contaminació de l'aire (77%), de l'aigua (75%), i, sobretot, l'ús de pesticides, els desperdicis d'envasos i l'escassetat d'aigua.

Per àrees geogràfiques, si Amèrica del Nord es destapa com la regió menys implicada respecte d'això, un 90% de llatinoamericans afirma estar conscienciat sobre el calfament del planeta. Però on més ha crescut el percentatge de preocupats ha sigut en Orient Mitjà i África: d'un 69% a un 80% en els dos últims anys.

Video:

1 comentari:

  1. He trobat un video que tambe es significatiu, i dona a entendre el que es l'escalfament global.

    http://www.youtube.com/watch?v=7mzyrl8jSu8

    ResponElimina