dimecres, 2 de novembre del 2011

8 hores d’operació per a separar amb èxit a dos xiquetes siameses filipines.



Dues xiquetes siameses , van nàixer fa dos anys unides per el pit i abdomen, a més, compartien alguns òrgans. Ara, després de huit hores de quiròfan han aconseguit separar-les.
Angelina i Angelica s’han sotmès a una complicada operació en el hospital pediàtric de la Universitat de Stanford que els ha donat una nova vida.
El equip Sanitari que les ha operat contava amb més de 20 metges i han segut capaços de acabar la operació exitosament. Durant la intervenció els experts han separat els seus diafragmes, els fetges, els ossos del pit i els músculs de les parets abdominals.
El metge Gary Hartman ha confirmat que tot havia eixit be i que les menudes actualment permaneixen sedades i amb respiració assistida.
La mare ha assegura que la operació era necessària : "Queremos que lleven una vida normal. Que cuando discutan, puedan estar solas. Cuando jueguen, puedan jugar juntas o por separado. Que cuando no quieran verse, no tengan que hacerlo''.


noticies relacionades:


Video:


5 comentaris:

  1. Com a curiositat he trobat aquest video, en el que dues adolescents siameses ens conten com és la seua vida habitual.
    http://www.youtube.com/watch?v=zPMXi1xAwn0

    ResponElimina
  2. Ma pagu aquesta noticia molt interesant.Mai havia sentit que dos xiquetes estigueren unides per el pit i l'abdomen,i damunt compartien órgans.M'ha paregut molt interesant i Paula el done l'enhorabona,m'ha encantat aquesta noticia.

    ResponElimina
  3. He escollit aquesta noticia, ja que m'ha paregut molt interesant i tampoc mai n'habia sentit parlat que dos xiquetes estigueren unides per pit i abdomen, sol habia sentit parlar unides per les extremitats. M'agradat molt aquesta notícia.

    ResponElimina
  4. He trobat un altre video relacionat amb aquest cas, també son dues xiquetes menudes de dos anys unides per el cap.
    http://www.youtube.com/watch?v=YWDsXa5nNbI&feature=related

    ResponElimina