dissabte, 12 de març del 2011

Troben la clau genètica del Parkinson

Un estudi sobre el mal del Parkinson demostra que els gens tenen molt mes que veure del que es creia en esta malaltia degenerativa tan brutal.
En l'estudi van participar 12000 persones afectades i 21000 lliures d'este mal, on 6 experts en este tema van analitzar el ADN buscant diferències genètiques. Es va aconseguir trobar 5 nous gens capaços de desenvolupar esta malaltia, la qual cosa permet que es puga trobar una cura definitiva per a la gent que ho patix.
Els investigadors han anat esbrinant més i més coses sobre esta malaltia, i ara saben que a banda dels factors externs, també esta causada per la perdua de cèl·lules nervioses en una part del cervell.
Es creu que al voltant d'un milió de persones patixen esta malaltia, i este descobriment podria ajudar esta gent.

El descobriment d'estos 5 gens també pot evitar que algú puga patir-lo. Quants més gens es troben presents en ell, més possibilitats tindrà de patir la malaltia algun dia.


Noticia original

Noticies relacionades:

Experimenten a Chicago nova terapia contra el mal de Parkinson

Cirugia per al Parkinson

Videos relacionats:







1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha paregut molt interessant i molt bona per a les persones que pateixen de malaltia Parkinson, ja que qualsevol esperança és bona. He buscat un poc i he trobat una pàgina web molt bona on explica tot el que una persona deu saber sobre aquesta malaltia.
    http://espanol.ninds.nih.gov/trastornos/parkinson_disease_spanish.htm

    ResponElimina