dimarts, 1 de març del 2011

El volcà Etna torna a entrar en erupció

El volcà Etna, situat a la illa italiana de Sicília, va entrar en erupció per última volta el passat dia 13 de Gener, deixant al seu pas un espectacular riu de lava por una de les seues laderes, posant en alerta a les autoritats locals. Segons informa l’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia d’Itàlia (INGV), l’activitat del volcà es va intensificar a altes hores d’aquell dia. Amb l’erupció de lava, no es descarta l’aparició de cendra volcànica que es produeix en un cràter situat al surest, a la ladera del Valle del Bove, una zona desèrtica.



L’espectacle de lava va ser visible desde ciutats importants com Catania i Taormina, on es van tindre tancar els aeroports de la zona a primeres hores del dia, ja que pel matí l’Etna havia assolit la major activitat i es temia que durant la vesprada i nit expulsara també cendres. Al dia següent es va permetre la reapertura d’alguns aeroports degut a la disminució de l’activitat volcánica.

L’última gran erupció d’aquest volcà de 45 quilòmetres de diàmetre localitzat a l’est de Sicília, va tindre lloc en maig de 2008 i va donar lloc a més de 200 terratrèmols d’intensitat lleu.


Com a curiositat caldria dir que l’Etna, degut a l’efecte d’expansió-contracció del con volcànic produit per la pressió del seu magma intern, cada any s’expandeix més d’un centímetre en direcció al mar. Té uns 3322 metres d’altura i és la montanya més alta d’Itàlia al sur de la cordillera dels Alps.


-Notícia original

Altres links relacionats:
-Detalls de l'Etna
-L'erupció més destructiva del Etna al 1669

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada