divendres, 11 de març del 2011

Cuidar el cor per a conservar l’oida.

Un grup de científics americans acaba de publicar una nova investigació que mostra  els varis factors els que estan associats a les deficiències auditives en adults de mitja edat, incloent el risc de malalties cardiovasculars.

S'estima que "almenys 29 milions d’ americans pateixen discapacitat auditiva. Els estudis epidemiològics , estableixen una prevalença d'aquest problema en el 20,6% dels adults de 48 anys a 59 anys i en un 90% en els majors de 80 anys. La gravetat d'aquesta patologia s'associa amb una pitjor qualitat de vida, dificultats de comunicació, alteració en les activitats diàries, demència i disfunció cognitiva", aclareixen els autors, liderats per Scott Nash, de la Universitat de Wisconsin (EUA).

Joaquin Poch, director médic i cap de departament d’Otorinolaringologia del Hospital Universiari Clínic San Carlos de Madrid reconeix que l’estudi te una bona metodologia, per example; que tingen més risc les persones amb menys recursos econòmics , per tindre treballs arriscat al soroll

Altres factors de risc d’hiperacusia encontrats en l’estudi  i que estan relacionats també amb la patologia cardiovascular son els cambis en els vassos retinians, un hematòcrit elevat, l’ús d’estatines ...

El doctor Poch destaca que , "efectivament la relació entre la pèrdua auditiva i factors de risc coronari, s’havia estables en estudis anterior, que aquest estudi sols va confirmar els que altres havien establit anteriorment”, A més apart d’això, el factor mes important en la pèrdua parcial auditiva són els antecedents familiars”.

Video Relacionat:


Noticia Original

Noticies Relacionades:
-Els jovens cada vegada escolten pijor
-El 54% dels Espanyols creu que pot tindre pèrdua auditiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada