dimecres, 23 de març del 2011

UNA DROGA LEGAL: ENDORFINES.

El descobriment de les endorfines va estar relacionat amb una investigació sobre drogues de disseny. Quan ingerim una substància estupefacient el nostre cos presenta uns receptors específics i aquests només deuen la seua existència si l’organisme conté unes substàncies semblants a les drogues que necessiten aquests receptors. Aleshores, es varen descobrir les endorfines.

Les endorfines són unes proteïnes-hormones responsables de la sensació de benestar en el cos.
La seua presència ajuda a neutralitzar qualsevol dolor i per aquest motiu és un sistema de defensa. Aquests incrementen el seu nombre amb la realització de esport, i experimenten una pujada amb la contemplació d’alguna cosa bella, amb la risa o amb el contacte amb la pell.

El poder d’addicció a les drogues està relacionat amb les endorfines: si al cos hi ha un gran nombre d’aquestes el cos no necessita produir-les, però si experimenta una baixada les necessita raó per la qual s’ingereixen substàncies estupefacients.

L’estrès o la tensió impedeixen la segregació d’endorfines en el cos, produint un alt risc de patir malalties. Així que per a lliurar-nos d’aquestes podem riure, fer un passeig a la natura, fer esport, perquè les endorfines són una droga legal.


Altres notícies relacionades:

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada