dilluns, 7 de març del 2011

13 nous gens de malalties cardíaques


Un científic ha descobert 13 nous gens associats al risc de patir una patologia de les artèries coronària, és a dir, l'estrenyiment dels vasos que impedeix el subministrament de sang oxigenada al cuirassa. Dels 23 gens coneguts que afecten aquestes patologies, només mitja dotzena es relacionen amb factors de risc com el colesterol o l'alta pressió arterial.

S'ha estudiat mostres genètiques de 140.000 persones europees dels que un terç tenen precedents familiars de malaltia cardíaca i la resta no.El consorci ha examinat 10 vegades més mostres que la major investigació realitzada fins ara, així que ha incrementat enormement el poder de detecció de petites variacions genètiques. El seu objectiu és desenvolupar nous fàrmacs per actuar sobre els gens.

Els investigadors han demostrat que fins al 40% de les malalties de les artèries coronàries poden prevenir controlant el colesterol i la pressió arterial, així com evitant els hàbits nocius,encara que la meitat de aquests malaties són genètiques.


noticia original

noticies relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada