dimarts, 15 de març del 2011

L'endometriosi


L'endometriosi, és una malaltia crònica que sofreixen entre un 15% i 20% de les dones en la seua etapa fèrtil.
L'endometri, es la cara interna que recobrix l'úter o matriu, on s'implanta l'òvul.
L'endometriosi, es caracteritza per la detecció de l'endometri en localitzacions anòmales, és a dir, un endometri fora de lloc que creix en altres parts del cos. El focus principal d'endometriosis és la zona pèlvica, per exemple en les trompes, l'ovari o l'intestí .
L'indici més habitual de l'endometriosi, és el dolor pèlvic, menstruació dolorosa i irregular (dismenorrea), dolor pèlvic fora del cicle de la menstruació, relacions sexuals doloroses, disúria, estrenyiment i dificultats per quedar-se embarassada.
Aquesta patologia va lligada a l'esterilitat ja que entre el 25% i 50% de dones amb problemes d'esterilitat la sofreixen.
El seu tractament pot ser tant farmacològic com quirúrgic depent de la gravetat de l'endometriosi, encara que el més eficaç és aquest últim. Mitjançant laparoscòpia o amb histerectomia s'extrau el teixit endometrial de l'òrgan on està creixent per aconseguir , en la majoria dels casos, la resolució del dolor i la restitució de l'anatomia per que la pacient es puga quedar embarassada
Notícia original
Altra notícia relacionada.
Identifiquen dos variants genètiques relacionades amb la endometriosi
Vídeo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada