dimecres, 23 de març del 2011

EFECTES RADIOACTIUS QUE PERJUDIQUEN LA SALUT

El passat 11 de març, un terratrémol de 8.9 graus de magnitud en l'escala de Richter i posterior devastador tsunami, va assotar el nord-est de Japó i va causar importants danys en la planta nuclear de Fukushima. Com a conseqüència, el sistema de refrigeració de la planta nuclear ha deixat de funcionar. Al fallar aquest, s'està produint un sobrecalfament dels reactors que si no es frenat causarà la fusió del nucli. Degut açò, Japó ara es troba baix l'amenaça nuclear.
A l'interior dels reactors nuclears afectats, i en les piscines d'emmagatzematge de combustible sense refrigeració s'estan originant gasos radioactius (que contenen radioisòtops com iode-129 i cesi-137, entre altres) que estan sent alliberats a l'atmosfera en forma de núvols. Aquests, provoquen la contaminació radioactiva de l' aire i l'H2O, i a més, afecten als cultius, i als éssers vius.
L'alliberació dels isòtops radioactius en Fukushima perjudica la nostra salut. Per exemple, els efectes que pot produir el cesi radioactiu en els humans són vòmits, diarrees, i hemorràgies. Quan l'exposició és llarga la gent pot perdre el coneixement, entrar en coma o fins i tot pot morir. Per altra banda, el iode radioactiu pot produir principalment càncer de tiroides. Aquest risc de contraure este tipus de càncer s'agreuja més en els xiquets pel fet que estan en ple creixement.
Les autoritats per evitar l'exposició a la radioactivitat aconsellen als ciutadans que eviten eixir al carrer, que aïllen els domicilis i que es renten i canvien de roba amb freqüència.
Notícia original
Altres notícies relacionades
segons l'OMS, la radiació en els aliments és 'molt més seriosa' del previst

Detecten alts nivells de radiació en llet i verdures

Vídeos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada