dimecres, 30 de març del 2011

La central nuclear de Fukushima es troba en estat d'alarma.


Diversos especialistes en el tema han afirmat la darrera setmana que la fi del perill en les centrals de Fukushima encara és lluny. Afirmen que els procediments que s'estan emprant, semblen no ser els més apropiats, perquè encara no s'han obtingut resultats favorables.


La tromba d'aigua que va afectar a la zona després d'un terratrèmol, ha afectat a tota la central nuclear de Fukushima Daiichi, fent pols els nuclis de diversos reactors i donant l'alarma de fuita nuclear a la zona. Ja han estat detectats nivells superiors al normal en mars i terres properes. Tot i aquests nivells de iode radioactiu, no és una amenaça per a la vida marina de la zona, encara que si per a molts aliments que s'extreuen d'ella i que són pilar de l'alimentació de molts japonesos.


Els enginyers continuen estudiant el problema i intenten arreglar-lo quan més ràpid possible per solucionar la situació i que no empitjore aquesta mateixa perquè no es cree una alarma social innecessària. Més de 60 especialistes treballen contra rellotge per intentar refrigerar els reactors afectats i fer baixar la seua temperatura. Segons afirmacions d'un doctor enginyer, aquests no han de tenir por a la mort, ja que han d'estar tranquils que la radioactivitat no els està afectant. Estem davant d'un cas bastant diferent que amb el que ens vam trobar el 1986 de Txernòbil.


Enllaç Noticia


Altres Enllaços:

- Energia Nuclear.

- A favor i en contra de l'energia nuclear.

- L'energia nuclear a la nostra comunitat.


Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada