dimecres, 23 de març del 2011

Aliments transgènics: balança de pros i contres

Tots hem sentit parlar sobre els aliments transgènics, encara que siga en les notícies de la migdiada, per la qual cosa, tenim almenys un coneixement superficial sobre aquests.
La definició estàndard que coneguem és que aquests aliments són el producte d´un organisme al qual se li han incorporat gens d´altre amb la finalitat de produir les característiques desitjades.

Doncs aquest tema ha sigut utilitzat com a focus en moltes discursions i debats posant en dubte els seus beneficis tot fent més cas a les conseqüències fatals que poden arribar a provocar a qui els prova. D´aquesta manera s´ha arribat a eclipsar alguns beneficis com, per exemple, l´augment de la producció que suposen els aliments d´aquest tipus i les característiques de calitat nova.

En el seu sentit perjudicial afecta greument a la biodiversitat ja que l´erosiona, és a dir, una población d´organismes transgènics són tots iguals entre sí. El que sí que està clar es que són més resistents a les plagues perquè els han llevat els gens ``defectuosos´´ i els han afegit altres fent-los més resistents a plagues i malalties, però així estan acabant amb les espècies nadives.
Però ahí no acaba la cosa, sinó que, a més, les pràctiques agrícoles han canviat amb els aliments transgènics ja que s´utilitzen substàncies per a modificar els aliments.

Tot i això, també presenta beneficis a la biodiversitat ja que amb ells s´ha prescindit de la utilització d´insecticides tant com d´herbicides molt potents que ha desencadenat una major producció i, per la qual cosa, no ha fet falta la utilització de més terres.


Altres notícies:


Vídeos:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada